+36 23 347 086 +36 23 347 091 info@gyogyfu.hu
TERMÉKEINK
 
Filteres, szivarfilteres teák
 
 
- FILTERES TEÁK
 
 
- SZIVARFILTERES TEÁK
 
 
Terápiás filteres és szálas teák
 
 
- FILTERES MONO TEÁK
 
 
- FILTERES KEVERÉK TEÁK
 
 
- SZÁLAS MONO TEÁK
 
 
- SZÁLAS KEVERÉK TEÁK
 
 
Étrendkiegészítők
 
 
Fűszerek
 SZÁLAS MONO TEÁK
Listázandó termékek száma:
10
|
25
|
50
|
100
KÁLMOSGYÖKÉR 30 g
Étvágyjavító szerként használják, de nyugtató és enyhe görcsoldó hatással is rendelkezik. Fél órával a főétkezések előtt fogyasztják langyosan, kortyonként, cukor hozzáadása nélkül. Alkotórésze gyomor- és bélbántalmak esetén előírt gyógyszer.
Összetevők: kálmosgyökér
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 30 g
Tovább »
 
KAMILLAVIRÁG 50 g
Belsőlegesen a tápcsatorna gyulladásos betegségeiben lehet segítségünkre, gyomor-, nyálkahártya-, bél-, vastagbélgyulladásban. Borogatásként szemgyulladás, öblögetőszerként torokgyulladás, fogínygyulladás, afták kezelésére használható.
Összetevők: kamillavirágzat
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
KAPORMAG 40 g
Elsősorban fűszerként használják fel. Kellemes ízű, étvágyfokozó, elterjedt ételízesítő, savanyúságtartósító. Gyógyászati felhasználása jelenleg csak a népi gyógyászatban terjedt el, elsősorban az emésztőszervrendszeri panaszok csökkentésére.
Összetevők: kapormag
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 40 g
Tovább »
 
KATÁNGKÓRÓFŰ (CIKÓRIA) 50 g
Hatására fokozódik az epekiválasztás. Különböző máj- és epehólyag bántalmakban hosszú időn keresztül használható, semmilyen mellékhatással nem rendelkezik. Más növényekkel társítva kivonata hashajtó gyógyszerek összetételében is szerepel.
Összetevők: katángkórófű
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
KECSKERUTAFŰ 50 g
Fokozza a tejelválasztást, társítható édesköménnyel. Idősebbkori, könnyebb lefolyású cukorbajban csökkentheti a vércukorszintet. Keverhető a fekete áfonya levelével és a babtermés héjával. Cukorbetegeknél teája folyadékpótlásra is alkalmazható.
Összetevők: kecskerutafű
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
KERTI KAKUKKFŰ 50 g
Fűszerként étvágyjavító, az emésztést segíti. Baktérium- és gombaellenes hatású. Görcsoldó tulajdonsága miatt kiváló köhögéscsillapító önmagában és egyéb gyógynövényekkel társítva. Újabban immunerősítő hatását is igazolták.
Összetevők: kerti kakukkfű
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
KISVIRÁGÚ FÜZIKE 50 g
A nemzetség több faját használják. A dülmirigy megnagyobbodásában, jóindulatú hámdaganataiban hatóanyagának kedvező hatása bizonyított. A kezelést az első tünetek megjelenésekor kezdik meg. A folyamatot kedvező esetben lassítja vagy megállítja.
Összetevők: kisvirágú füzike
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
KÖRÖMVIRÁG 20 g
Belsőleg társítható a cickafarkfűvel, 1:1 arányban. Gyomor- és patkóbélfekély megelőzésére, kezelésére alkalmas. Nagyszámú kórokozóra gyakorolt antibiotikus hatása kísérletileg igazolt. Hámosodást, bőrújraképződést elősegítő tulajdonsága is bizonyított.
Összetevők: körömvirág
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 20 g
Tovább »
 
KÖRÖMVIRÁG SZIROM 20 g
A különválasztott sziromlevelekből, nyelves virágokból áll. Több hatóanyagot tartalmaz, ezért erősebb hatású, mint a csészés körömvirág.
Összetevők: körömvirág szirom
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 20 g
Tovább »
 
KÖZÖNSÉGES GALAJFŰ 40G
A KÖZÖNSÉGES GALAJFŰ GYÓGYÁSZATI FELHASZNÁLÁSA: A közönséges galajt gyógynövényként a népgyógyászat sem alkalmazta kiterjedten. A növény présnevét régen epilepszia ellen használták. Hagyományosan vízhajtó, epehajtó és vértisztító tulajdonságúnak tartják. Újabban kezdik feltárni a kutatások alapján egyéb terápiás hatásait. Napjainkig kizárólag laboratóriumi kísérleteket végeztek a növénnyel.
Összetevők: Közönséges galaj
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 40 g
Tovább »