+36 23 347 086 +36 23 347 091 info@gyogyfu.hu
TERMÉKEINK
 
Filteres, szivarfilteres teák
 
 
- FILTERES TEÁK
 
 
- SZIVARFILTERES TEÁK
 
 
Terápiás filteres és szálas teák
 
 
- FILTERES MONO TEÁK
 
 
- FILTERES KEVERÉK TEÁK
 
 
- SZÁLAS MONO TEÁK
 
 
- SZÁLAS KEVERÉK TEÁK
 
 
Étrendkiegészítők
 
 
Fűszerek
 SZÁLAS MONO TEÁK
Listázandó termékek száma:
10
|
25
|
50
|
100
ORVOSI CITROMFŰ LEVÉL 50 g
Leveleit gyakran más növényi részekkel társítva nyugtató (szedativ) teakeverékek formájában használják. Illatos, étkezési tea készítésére is alkalmas. Emésztésjavító, májtámogató hatását újabban tárták fel. Korunk meghatározó gyógynövénye.
Összetevők: orvosi citromfű levél
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
PALÁSTFŰ 50 g
A hivatalos orvoslásban ritkán használják. Összehúzó, vérzéscsillapító hatású, méhvérzések esetén alkalmazható. A népi gyógyászatban a leveleket sebekre, kelésekre, vágásokra helyezik, mert elősegíti a sebgyógyulást. Hasmenés ellen is hatásos.
Összetevők: palástfű
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
PAPSAJTMÁLYVA 40 g
Más drogokkal társítva használják a légutak hurutos megbetegedéseiben. Gyakran az orvosi ziliz leveleivel keverik a légutak gyulladásos betegségeiben, rekedtségben, különböző hűléses állapotokban. A köhögés csillapítására, az inger csökkentésére szolgál.
Összetevők: papsajtmályva
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 40 g
Tovább »
 
PÁSZTORTÁSKAFŰ 50 g
A népgyógyászatban méhre ható szerként ismeretes. Elhúzódó, kóros méhvérzésben használták. Vérzéscsillapítóként kisebb sebekre helyezve alkalmazható.
Összetevők: pásztortáskafű
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
RAGADÓS GALAJFŰ 50 g
Ezzel a növénnyel kapcsolatban kizárólag a hagyományon alapuló, népgyógyászati tapasztalatok az irányadók. Használják vizelethajtónak, érelmeszesedés esetén, vérnyomászavarban, valamint sebgyógyításban.
Összetevők: ragadós galajfű
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
ROZMARINGLEVÉL 50 g
A mediterrán konyha népszerű fűszere. Élelmiszerek, húsok tartósítószereként jól bevált. Teája emésztési zavarok esetén és a máj- és epefunkció fokozására használható. Szerepét a zsír lebontásában újabban tárták fel, ezért fogyókúrában is segítség lehet.
Összetevők: rozmaringlevél
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
SZEDERLEVÉL 40 g
Enyhe görcsoldó és összehúzó hatású, hasfogó tulajdonságú. Fogyasztható idült vastagbélgyulladásban. Étkezési tea készítésére is alkalmas. Ilyenkor rövid ideig erjeszteni szokták. Társítható a szamóca és a fekete áfonya leveleivel.
Összetevők: szederlevél
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 40 g
Tovább »
 
SZEMVIDÍTÓFŰ 30 g
Régi házi szer, melyet borogatásra használtak a szemhéj- és a szem kötőhártya-gyulladásaiban. Egy evőkanálnyi drogot fél liter vízzel 10–15 percig főztek, langyosan alkalmazták. Napjainkban is készülnek szemvizek e növény felhasználásával.
Összetevők: szemvidítófű
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 30 g
Tovább »
 
SZENNALEVÉL 50 g
Két különböző szenna faj levelét használják. Erős hashajtóként székrekedés rövid ideig tartó kezelésére ajánlják. A szennatermésnél erősebb hatású. 12 év alatt nem használható. Legfeljebb 1 hétig alkalmazható. Terhesek és szoptató anyák nem használhatják.
Összetevők: szennalevél
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
Tovább »
 
SZUROKFŰ 50 g
Népszerű mediterrán fűszernövény, de ma már hivatalosan elismert gyógynövény is. Gyógyhatásai hasonlítanak a kakukkfűéhez. Köptető és enyhén görcsoldó tulajdonságai miatt a légutak gyulladásos folyamataiban használható. Kiváló étvágy- és emésztésjavító.
Összetevők: szurokfű
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 40 g
Tovább »